Rolete v kopalnici

Si predstavljate, da živite v mestu in nimate montiranih rolet ali katerihkoli senčil. Ni preveč prijeten občutek. Če že tako splošno pogledamo po stanovanjih in hišah, vidimo, da je po navadi vedno eno majhno okno in na njem rolete in lahko že vemo, da je to sigurno kopalnica ali wc.

Res je, da so sedaj moderne hiše in stanovanja, dobile že popolnoma nove podobe, ki se od starejših stavb razlikujejo. Mogoče si zaželimo v kopalnici veliko okno in bom uživanju v kadi, lahko imamo lep pogled skozi okno. Takrat rolete ne pridejo v poštev, saj je naša želja, da imamo čim bolj lep pogled in svetlobo. Ja res se strukture in podobe hiš z našimi željami spreminjajo in prav je tako. Včasih so vsa okna bila kar precej zaprta in prav rolete so bile tiste, ki so se vsak večer spustile in zaprle pogled tako ven, kot v notranjost doma.

Danes pa ni več tako, posebej ljudje, ki obožujejo svetlobo in pogled na naravo, si gradijo hiše prav zato v naravi, da to vse dobijo in rolete, res niso v njihovi prioriteti urejanja hiše. No navadi jih najraje ne bi niti imeli, ampak, ker si ne dovolimo, da pa nam bodo lahko prišle v poštev, si jih montiramo. Le da jih bolj redko uporabljamo. Danes so bolj popularne panelne zavese, saj si z njimi prav tako preprečimo poglede sosedov ali nepridipravov, z njimi pa si lahko ustvarimo stilsko podobo, ki polepša naš dom, kar pa rolete ne zmorejo. Rolete služijo le pri zatemnitvi prostora. No poskrbijo tudi za izolacijo, ampak, spet ne toliko, da bi si s tem spremenili podobo našega doma. Raje si omislite zavese in na rolete pozabite. Nič ne boste prikrajšani in ne bo vam žal. V kopalnici, vam bodo tudi zavese služile svojemu namenu.