Navtični sejem kjer so bila tudi rabljena plovila in jadrnice

Pred nekaj leti sem se s sestro udeležila navtičnega sejma. Že zjutraj sva se odpravili do razstavnih eksponatov, da bi si ogledale rabljena plovila, saj sem si že od nekdaj želela kupiti eno. Sprehajali sva se po ogromni površini, kjer sva se pogovarjali s ponudniki in jemali brošure in cenike. Vmes sva se ustavile na kavi, kjer nau je ogovoril prijazen gospod. Med pogovorom je slučajno omenil, da prodaja rabljena plovila in, da jih ima kar nekaj na tem sejmu.

Prosila sem ga, naj mi jih pokaže, saj se zanimam za nakup. Odpravili smo se do oddelka kjer so bila vsa rabljena plovila, med njimi tudi njegova. Dal mi je nekaj napotkov na kaj morem biti pozorna, in sicer:

  • Letnik plovila
  • stanje lesa
  • stanje motorja

Ogledala sem si nekaj motornih čolnov in manjših jadrnic. Vsa rabljena plovila so bila zelo dobro ohranjena in v odličnem stanju. Izbira je bila težka, zato sem se posvetovala s sestro. Pogovarjali sva se o tem kakšno plovbo si želim. Vedno sem rada jadrala, zato sem se odločila, da kupim manjšo jadrnico. Gospodu sem se zahvalila, da mi je pokazal vsa rabljena plovila in mu povedala, da sem svoje zanimanje omejila na jadrnice.

Sprehodili smo se do manjših jadrnic in izbrala sem dve, katere so mi bile všeč. Gospod je povedal, da so vsa njegova rabljena plovila zelo dobro ohranjena in, da sta te dve jadrnici v najboljšem stanju. Vstopila sem na eno in si ogledala njeno notranjost. Les je bil zelo dobro ohranjen in sijoč. 

Motor ni bil prestar in jadra so bila nova. Sestro sem pogledala in oči so se mi kar zasijale. Odločila sem se za nakup in presrečna sem bila, da so bila rabljena plovila moja prava izbira. Povedali so mi, da bo jadrnica dostavljena že čez nekaj dni.