Naša kritina kliče po novi, ker je že stara in poškodovana

Pri hiši je nekaj velikih stroškov in kritina je sigurno en izmed teh stroškov, ki ni poceni. Pri nas je preteklo že kar nekaj let, od kar je bila narejena streha, je še tista čisto prva in sedaj mož vidi, da je kritina poškodovana in da bo potrebna nova. Kar dolgo smo vlekli, če bi mene vprašali, bi kritina mogla biti nova že pred leti, a je vseeno šlo, smo imeli srečo, da ni bilo preveč grdega vremena.

Prišel pa je čas, da se naša kritina zamenja, jaz sem bila za bolj naravno kritino, mož pa predvsem za moderno in točno vem zakaj. Zato ker so vsi njegovi mlajši kolegi gradili moderne hiše in njihova kritina na strehi, mu je bila lepa. Bolj, ko sem mu govorila, da naj ne tekmuje z prijatelji, kdo bo imel dobesedno lepšo streho, bolj je on vztrajal pri najbolj dragi moderni strehi. Kar nekaj dni sva se kregala, potem pa sem obupala in si mislila, naj naredi kakor mu paše. Odločila pa sem se, da ne bom prav nič dala zraven, ker tudi on prav nič ne upošteva mojega mnenja. Mislite, da je bil jezen, prav ne, še vesel je bil, ko sem se umaknila in mu dala proste roke.

Že naslednji teden je šel v akcijo, kritina katero je kupil je bila predraga, kar nervozna sem postala, če je pogovor prišel na streho, nisem se hotela pogovarjati. Ko sem videla račun, koliko je prišla kritina sem se prijela za glavo, ker me je dobesedno začela boleti. Še dobro, da ima denar in da jaz ne bom nič zapravila, samo z tem sem se tolažila. Naša nova kritina je sedaj najlepša in najdražja v vasi, meni pa ne pomeni prav nič, samo to, da sem varna v hiši, lahko bi bila tudi pol cenejša kritina in bi se počutila isto.

Ponudbo najrazličnejših kritin si oglejte na www.eternit.si.