Ajdova kaša je zajtrk zmagovalcev

Ko spremljam navodila za zdrav način življenja se smejim sama sebi. Namreč že naši starši in stari starši so nas učili, da je potrebno dan začeti z zdravim zajtrkom. In takrat nas je na mizi čakala ajdova kaša. Toda časi se spreminjajo in tako se spreminjajo tudi pogledi na ta zajtrk.

Kmalu so iz združenih držav Amerike prišle informacije in oglasi, da je potrebno za kvaliteten zajtrk zaužiti kosmiče. Le ti so boljši in okusnejši od dolgočasnih zajtrkov, kot je ajdova kaša. In seveda nas ni bilo veliko prepričevati, saj smo vsi kaj hitro verjeli tem informacijam. Toda zakaj?

Preprosto. Ajdova kaša je kaša brez okusa in v primeru zaužitja ajdove kaše si imel samo dve opciji. Ali si ajdovo kašo moral pojesti, ker so tako rekli starši, ali pa si užival v okusu ajdove kaše. Osebno nisem poznala nobenega razen sebe, ki bi užival v okusu ajdove kaše.

Za razliko od ajdove kaše pa so raznorazni kosmiči prevladali na tržišču. Kosmiči so bili okusni, bili so pakirani v zanimivih škatlah, bili so zanimivih oblik  in barv, bili so okusni in najboljše od vsega skupaj v škatli kosmičev se je skrivalo presenečenje. Seveda smo vsi kaj hitro pozabili na ajdovo kašo.

In potem nas je zadela sedanjost. Sedanjost pa je ugotovila, da so kosmiči zjutraj izjemno škodljiva in ne zdrava prehranska odločitev. Kosmiči namreč vsebujejo preveliko količino sladkorjev, ki z vstopom v organizem resnično pripomorejo pri zvečanju energije, vendar je vse skupaj bolj kratkotrajne narave. V roku ure ali dveh kaj hitro postanemo oholi in utrujeni. Seveda pa v primeru ajdove kaše lahko govorimo obratno. Ajdova kaša ustrezno nahrani naše telo in nas pripravi na dnevne izzive. Napolni nas z energijo in vitamini in minerali ter tako poskrbi za naše zdravje in dobro počutje. Resnično lahko potrdimo, da so naši starši imeli prav, ajdova kaša je resnično zajtrk zmagovalcev.