Sončni korektorji na hiši mojih staršev

Moji starši so začeli razmišljati, da so sončni korektorji zelo praktični in tako so si jih želeli montirati na hišo. Ker niso vedeli, kateri ponudniki so dobri in kam naj pokličejo, so se obrnili name. Jaz pa sem imel dosti prijateljev in tako vprašal za nasvet, če kdo ima izkušnje in kam naj pokličem.

Tako sem porabil kar nekaj časa, da sem končno prišel do ponudnika, z katerim je bil zadovoljen tudi eden od prijateljev, zavedal sem se, da bodo sončni korektorji prišli, še kako prav. Tako bodo imeli toplo vodo, ki jim bo še kako prav prišla, da ne bodo rabili prižigati peči, da bi jo dobili. Tako si bodo prihranili nekaj stroškov. 

Za svoje starše bi res naredil vse in sončni korektorji so bili zame najmanjša stvar, ker so tudi oni veliko v življenju naredili zame. Kar hitro so prišli strokovnjaki, da so pogledali situacijo, kje je hiša in kje bi bili montirani sončni korektorji. Tako smo se vse zmenili, sedaj je na njih da še samo pridejo, montirajo in stvar je rešena. Kako dolgo bodo delali, pa nisem mogel vedeti, da bi povedal staršem.  Je pa itak bilo vseeno, saj sta že oba moja starša v penziji in tako jima je vseeno, kdaj pridejo in koliko časa bodo delali. 

Ko so vse montirali, so sončni korektorji zamikali tudi mene, po pogovoru z ženo, pa sva se odločila, da si bomo na streho dali tudi mi. No, tako sem poklical ponovno, gospod se je ustrašil, da je kar narobe pri mojih starših, da sončni korektorji ne delajo pravilno in bil vesel, ko sem mu povedal, da sem se še jaz odločil, da bodo tudi na moji sončni korektorji se je oddahnil in tako sem si tudi jaz to uredil. Še dobro, da so starši dali prvi idejo, ker so sončni korektorji res dobra investicija.