Vse, kar morate vedeti o prijavi na tečaj za voditelja čolna in zakaj je tako pomemben

Odkrivanje samotnih plaž in prelepih zalivčkov ob obali je vse bolj priljubljen del dopustovanja na morju. Da pa smo lahko deležni vseh teh lepot narave, moramo imeti ustrezno plovilo, za katerega moramo obiskati tečaj za voditelja čolna in opraviti tudi izpit za čoln. 

Ta je pogoj za to, da lahko upravljamo s plovili do dolžine 24 m, ne glede na to, ali so v naši lasti ali pa jih najamemo. S tečajem za voditelja čolna utrdimo vsebino, ki nas čaka na izpitu, zato je udeležba na njem več kot dobrodošla in zagotavlja uspeh.

Od prijave na tečaj za voditelja čolna do izpita

Verjetno vas zanima, kako se najhitreje in najbolj preprosto prijaviti na tečaj za voditelja čolna. Najprej kontaktirajte enega od ponudnikov tovrstnih tečajev, ki že imajo razpisane termine za posamezne tečaje. Po prijavi in prejetem plačilu dobite dostop do spletnih učilnic, gradivo za izpit za voditelja čolna in navigacijsko karto.

Običajno tovrstni tečaji obsegajo 16 šolskih ur, pri čemer obdelate tako teoretične kot tudi praktične vsebine. Teoretični del oziroma spletni tečaj za voditelja čolna obsega 12 ur, praktični del pa 4 ure. Na praktičnem delu uredite tudi prijavo na izpit, na katerega dobite vabilo s strani Uprave RS za pomorstvo.

Zakaj je tečaj za voditelja čolna dobrodošel?

Podobno kot učenja spretnosti vožnje v avto šoli, je potrebno tudi za upravljanje s plovili osvojiti določena znanja. Ta se preverijo z izpitom, ki pa je lahko tudi zahteven, če se nanj dobro ne pripravimo.

Zato je v izogib temu udeležba na tečaju za voditelja čolna zelo priporočljiva, saj na njem obdelate vsebine, ki vas čakajo na izpitu. Do sedaj se je izkazalo, da tečaj za voditelja čolna bistveno prispeva k uspešnemu opravljanju izpita za čoln.